Krav MKrav magaaga

Krav Maga, Hebreeuws voor contactgevecht, is een vecht- en zelfverdedigingsysteem dat ontwikkeld is in het Israëlische leger door
Imi Sde-Or Lichtenfelt. Het wordt wereldwijd onderwezen aan strijdkrachtonderdelen, speciale eenheden, politie, beveiliging en aan burgers. Tussen het Krav Maga dat aan militairen, agenten en beveiligers en burgers (Civiel Krav Maga) wordt onderwezen, zitten verschillen. De basistechnieken zijn voornamelijk hetzelfde.

De verschillen worden zichtbaar in de beëindiging van de confrontatie. Daar waar een militair leert met gebruik van zijn wapen een belager van zich af te houden, gaat bij een agent de voorkeur uit naar een arrestatie van een verdachte met zo min mogelijk geweld. De voornaamste doelen bij Civiel Krav Maga zijn:

– Het voorkomen van fysiek letsel
– Het kunnen handhaven in en het wegkomen uit een bedreigende situatie

Lestijden Quelderduijn:

Dinsdag van 17.00 tot 17.45 uur: Kinderen van 8 tot 12 jaar;

Kinderen van 8-12 jaar kunnen het hele jaar instromen in deze groep. Aanmelden voor een eerste gratis proefles kan via de website van www.kravmaga-noordholland.nl.

Dinsdag van 17.45 tot 18.45 uur: Tieners van 12 tot 16 jaar;

Tieners van 12-16 jaar kunnen het hele jaar instromen in deze groep. Aanmelden voor een eerste gratis proefles kan via de website van www.kravmaga-noordholland.nl.

Dinsdag van 19.00 tot 20.15 uur en zaterdag van 9.00 tot 10.15 uur: Gevorderden volwassenen;

In deze groep trainen zowel mannen als vrouwen. Hun leeftijden variëren van 21 jaar tot 50 jaar. De gemiddelde leeftijd is 30 jaar. Sommigen hebben beroepsmatig met zelfverdediging/Krav Maga te maken. De meesten doen Krav Maga uit interesse of als sport. Om in deze groep te komen moet je het Practitioner level 1 gehaald hebben in de beginnersgroep.

Dinsdag van 20.15 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.15 tot 11.30 uur: Beginners/Instromers volwassenen;

Beginners kunnen instromen in deze groep. Iedereen van 17 jaar en ouder, met of zonder vechtsportervaring, kan zich aanmelden voor een eerste gratis proefles. Aanmelden kan via de website van www.kravmaga-noordholland.nl.

Contact:

http://www.kravmaga-noordholland.nl/contact/

Tel. 06-47031667