Carolien_SlotFysiotherapie Carolien Slot

De praktijk van Carolien is gevestigd in Sportcomplex Quelderduijn (bij Fitnesscentrum Bodyfit) aan de Schootenweg 2 in Den Helder.

Carolien Slot aan het woord:

Ik ben afgestudeerd in januari 2008 en sindsdien werkzaam geweest in verschillende praktijken in Nederland. Ik ben mijn werkzaamheden begonnen in Maarssen en heb daarna al snel een vaste baan in Utrecht gekregen. In Utrecht ben ik 3 jaar werkzaam geweest in een gezondheidscentrum waar ik ervaringen heb opgedaan als therapeut en begeleider van verschillende medische groepen. In de tijd dat ik in Utrecht werkzaam was heb ik een opleiding gevolgd voor dry needling. Dry needling is een effectieve behandelmethode voor spiergerelateerde klachten. De voorbereidende cursussen voor de dry needling cursus heb ik gevolgd in Bethesda, USA.

Verdere scholing die ik tijdens mijn periode in Utrecht heb gedaan is de bijscholing Mulligan. Met deze behandeltechniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Na mijn werkzaamheden in Utrecht ben ik verhuisd naar Den Helder waar ik een aantal waarnemingen heb gedaan. Ik ben, sinds vorig jaar, mijn eigen praktijk Fysiotherapie Carolien Slot begonnen. Daarnaast heb ik de opleiding klinimetrie/ diabetes type 2, medisch trainingstherapie en arbeidsgerelateerde klachten gevolgd.

In de jaren dat ik nu binnen Bodyfit werk heb ik veel ervaring opgedaan met (top)sporters. Al deze opleidingen en ervaringen zijn een toevoeging voor mij als therapeut om zo volledig en optimaal mogelijk te kunnen werken.

Wat doet een fysiotherapeut

Een fysiotherapeut houdt zich bezig met het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Fysiotherapie is een beschermd beroep, wat inhoudt dat je als fysiotherapeut geregistreerd moet staan binnen een kwaliteitsregister.

De eerste behandeling van een therapeut zal bestaan uit het uitvragen van de klacht en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens zal er een behandelplan worden opgesteld waarbij de informatie uit vragenlijsten en lichamelijk onderzoek erg belangrijk zijn.

De fysiotherapeut vormt een ondersteunende rol binnen het herstel van de cliënt, waarbij de cliënt ten alle tijden zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar genezing.

Voorbeelden van doelen van een fysiotherapeutische behandeling:

– Verbeterd functioneren van (deel)gebieden van het lichaam

– Optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening

– Pijn verminderen

Mijn zorg typeert zich door:

– Snel en makkelijk een afspraak maken

– Een aandoeningspecifiek behandelprotocol

– Tussentijdse meet- en evaluatiemomenten

– Tussentijdse overlegmomenten met zorgpartners

– Een intake en eindmeting

Doelen:

– Het leveren van hoge kwaliteit zorg die onderscheidend is

– Het inzichtelijk maken van zorg

– Ik bied mijn patiënten de beste zorg, gedreven door kwaliteit, passie en ambitie.

– Ik werk planmatig en doelgericht, d.w.z. ik koppel vermindering van klachten aan een zeer hoge klanttevredenheid

Fysiotherapie Carolien Slot kiest voor een actieve benadering. U wordt vanaf het eerste begin actief betrokken bij uw eigen behandeling. Samen met u stel ik haalbare en concrete behandeldoelen op, waar we samen naartoe werken. Tijdens de behandelingen zal u erachter komen dat u zelf een belangrijke rol speelt u uw eigen herstel.

Kijk ook eens op mijn website www.fysiotherapiecarolienslot.nl

Contact:

Openingstijden aan de Pastoor Koopmanweg 68:

Maandag: 11.00-19.00
Dinsdag: 08.00-14.00
Woensdag: 08.00-14.00
Donderdag: 12.00-19.30
Vrijdag: 08.00-14.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Afspraak maken?
Bel naar tel.nr. 06-1470 6056
Of mail naar info@fysiotherapiecarolienslot.nl